Het bedrijf

Mijn naam is Lou Steens. Ik ben eigenaar van het bedrijf Butterflycoaching waarbinnen ik Chi Neng Qigong en Mindfulness aanbied.

Bij de start van mijn bedrijf was mijn belangrijkste core-business coaching. De vlinder stond voor mij niet alleen symbool voor de verandering die coaching kan bewerkstelligen maar was ook het symbool van reïncarnatie van mijn overleden moeder.

Als afstudeeronderwerp voor mijn Master Coach Practitioner opleiding koos ik voor de verdieping in Mindfulness. Ik ben hier zo door gegrepen dat ik, in aansluiting op een mindfulness training, de opleiding tot Categorie I Mindfulness trainer ben ik gaan volgen. Aan het eind van die periode (2017) ben ik getroffen door een herseninfarct en heb ik zelf dankbaar gebruik kunnen maken van de kennis en ervaring die ik had om met dit Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) te leren omgaan. Mindfulness leerde mij dat ‘pijn een zekerheid is, en lijden een keuze’ én ‘te veranderen wat te veranderen is, accepteren wat niet te veranderen is, en de wijsheid het verschil te zien’.

Mijn ‘NAH-handicap’ levensenergie, en de gevolgen die dit heeft op mijn dagelijkse functioneren, heeft me (terug) op het pad van Chi Neng Qigong (CNQ) gebracht waar ik jaren daarvoor al uit interesse kennis mee had gemaakt tijdens een oriëntatiedag. De kernwaarden compassie, eerlijkheid, moed, discipline en respect staan centraal in het Daoïsme (als belangrijke filosofie in CNQ). Deze waarden hebben mij geholpen élke dag weer, eerlijk, vanuit liefdevolle vriendelijkheid, mijn eigen ‘zelf’ nóg beter te leren kennen. Het verkregen inzicht heeft me de moed en wijsheid gegeven te veranderen wat te veranderen viel en te accepteren wat onvermijdelijk was.

Ik heb in mijn bedrijfslogo gezondheid en fitheid laten terugkomen omdat gezondheid letterlijk en figuurlijk een rode draad vormt in mijn leven. Na ruim 40 jaar werken in de gezondheidszorg en het ontwikkelen van kennis over gezondheid, zowel fysiek als mentaal, ben ik dankbaar deze kennis, ervaring en inzichten te kunnen delen met anderen.

“Pijn is onvermijdelijk, lijden is een keuze”

Vind rust, energie én balans

Kom en ontdek de kracht in de eenvoud van de oefening.
Gun jezelf een pauze van stress en de schadelijke factoren.
Vind rust in je hoofd, energie in je lichaam en balans in je hele zijn.